Noční ovesná kaše

Noční ovesná kaše
zdroj: Kristýna Rybovičová

Rychlá snídaně, kdy se smíchá jen pár surovin a zbytek práce odvede čas v lednici – to je noční ovesná kaše. Vydatná směs plná semínek a kvalitních olejů dá tělu pořádnou dávku energie. Můžete ji připravovat s ovocem, s ovocným pyré, s čokoládou nebo mákem na nespočet možných variant. V létě tělo potěší svěží varianta s citrusovými plody, v zimě zase se skořicí, jablky či s perníkovým kořením a švestkami.

Porce: 1
Doba přípravy: 15 minut + noc
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience

  • 15 g celozrnných ovesných vloček
  • 15 g pohankových vloček
  • 1 dcl rostlinného mléka (kokosové, mandlové, sójové)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička slunečnicových semínek
  • 1 kiwi
  • 15 g pistácií
  • 4 višně

Postup

  1. Kiwi a višně omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Pistácie vyloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. V menší uzavíratelné sklenici smíchejte vločky, semínka a med. Vše zalijte mlékem a důkladně promíchejte.
  4. Přidejte kousky kiwi, višní, pistácií a dejte přes noc uležet do lednice.
  5. Ráno vyndejte připravenou kaši z lednice a podávejte.

Náš tip
Do kaše můžete přidat také mletá lněná semínka, či ji doplnit kokosem a oříškovým máslem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...