Noční ovesná kaše

Noční ovesná kaše
zdroj: Kristýna Rybovičová

Rychlá snídaně, kdy se smíchá jen pár surovin a zbytek práce odvede čas v lednici – to je noční ovesná kaše. Vydatná směs plná semínek a kvalitních olejů dá tělu pořádnou dávku energie. Můžete ji připravovat s ovocem, s ovocným pyré, s čokoládou nebo mákem na nespočet možných variant. V létě tělo potěší svěží varianta s citrusovými plody, v zimě zase se skořicí, jablky či s perníkovým kořením a švestkami.

Porce: 1
Doba přípravy: 15 minut + noc
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience

  • 15 g celozrnných ovesných vloček
  • 15 g pohankových vloček
  • 1 dcl rostlinného mléka (kokosové, mandlové, sójové)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička slunečnicových semínek
  • 1 kiwi
  • 15 g pistácií
  • 4 višně

Postup

  1. Kiwi a višně omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Pistácie vyloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. V menší uzavíratelné sklenici smíchejte vločky, semínka a med. Vše zalijte mlékem a důkladně promíchejte.
  4. Přidejte kousky kiwi, višní, pistácií a dejte přes noc uležet do lednice.
  5. Ráno vyndejte připravenou kaši z lednice a podávejte.

Náš tip
Do kaše můžete přidat také mletá lněná semínka, či ji doplnit kokosem a oříškovým máslem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Mandlová kaše s lyofilizovaným ovocem

Mandlová kaše s lyofilizovaným ovocem

Tento recept na mandlovou kaši je vhodný jak pro vegetariány, tak vegany. Kaše je připravena z rostlinných ingrediencí a jelikož je stále zima, zdobí ji lyofilizované ovoce. Lyofilizované ovoce je nejprve...

Čtěte dál
Dýňové „chilli con carne“

Dýňové „chilli con carne“

Chilli con carne je plné fazolí, rajčat a koření. Tradičně se připravuje s hovězím masem. V tomto receptu je však maso zaměněno za...
Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč neboli Apple pie je tradiční americký jablečný moučník. Je plný šťavnatého ovoce a připravuje se na křehkém máslovém...

Videorozhovor