Bramboráčky z červené řepy

Bramboráčky z červené řepy
zdroj: Kristýna Rybovičová

Červená řepa patří mezi naši tradiční podzimní kořenovou zeleninu. Zpracovávat se dají jak její listy, tak také kořen, který je při vaření častější. Výborné spojení je pak v kombinaci s kozím sýrem např. v salátu či v podobě bramboráčků, kdy řepa lahodně nahradí brambory.

Porce: 12 placiček
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.  

Ingredience

  • 4 středně velké červené řepy
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 100 g kozího sýru
  • 1 středně velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sezamového semínka
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na smažený

Postup

  1. Červenou řepu oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Cibuli nakrájejte na menší kostky.
  3. Do větší mísy dejte červenou řepu, cibuli, vejce, kozí sýr, prolisovaný stroužek česneku, majoránku, sezamové semínko, mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi tvořte menší placičky a smažte je na pánvi s troškou oleje z každé strany, dozlatova.
  5. Hotové bramboráčky osušte od přebytečného oleje ubrouskem a podávejte.

Náš tip
Placičky vyzkoušejte také z pohankové mouky či ovesných vloček.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.