Bramboráčky z červené řepy

Bramboráčky z červené řepy
zdroj: Kristýna Rybovičová

Červená řepa patří mezi naši tradiční podzimní kořenovou zeleninu. Zpracovávat se dají jak její listy, tak také kořen, který je při vaření častější. Výborné spojení je pak v kombinaci s kozím sýrem např. v salátu či v podobě bramboráčků, kdy řepa lahodně nahradí brambory.

Porce: 12 placiček
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.  

Ingredience

  • 4 středně velké červené řepy
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 100 g kozího sýru
  • 1 středně velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sezamového semínka
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na smažený

Postup

  1. Červenou řepu oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Cibuli nakrájejte na menší kostky.
  3. Do větší mísy dejte červenou řepu, cibuli, vejce, kozí sýr, prolisovaný stroužek česneku, majoránku, sezamové semínko, mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi tvořte menší placičky a smažte je na pánvi s troškou oleje z každé strany, dozlatova.
  5. Hotové bramboráčky osušte od přebytečného oleje ubrouskem a podávejte.

Náš tip
Placičky vyzkoušejte také z pohankové mouky či ovesných vloček.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Vláčná bábovka s banány a kokosem

Vláčná bábovka s banány a kokosem

Bábovka je tradiční český dezert. Výborné jsou ty bábovky, které zůstávají vláčné i několik dní po upečení. Vláčnost u tohoto receptu podpoří banány se sladkou vůní kokosu.

Čtěte dál
Kapustová frittata

Kapustová frittata

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení...
Plněné krémové taštičky

Plněné krémové taštičky

Tento recept na těsto je univerzální a lze jej využít jak na slané, tak na sladké verze krémových taštiček. Červená řepa je bohatá...

Videorozhovor