Oblíbeným způsobem, jak zpracovat uvařená velikonoční vajíčka, je příprava vajíčkové pomazánky. Vyzkoušejte její odlehčenou verzi s tvarohem. Krásně žlutou barvu dodá protizánětlivá kukruma.
Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 4 vejce
- 125 g polotučného tvarohu
- 3 jarní cibulky
- 2 větší nakládané okurky
- 1 lžíce láku z okurek
- ½ lžičky kurkumy
- pažitka
- sůl, pepř
Postup
- Vejce uvařte natvrdo cca 10 min, poté prudce zchlaďte a oloupejte.
- Okurky i vejce nakrájejte na menší kousky.
- Jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka. Pažitku nasekejte nadrobno.
- V míse smíchejte všechny ingredience a vše důkladně promíchejte.
- Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem a zeleninou.
Náš tip
Pro pikantnější chuť přidejte do pomazánky lžičku dijonské hořčice.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Citrusy a Vánoce – proč je milujeme a jak je využít v kuchyni i pro výzdobu?
Mandarinky, pomeranče, grepy – citrusy, jejichž hlavní sezóna je pro nás nepřirozeně v zimě. Proč tomu tak je a odkud se k nám vlastně dováží? Jsou pro nás i v zimě přínosné, nebo spíš naopak? Jsou dekorace...
Čtěte dálMikulášská nadílka: dopřejte dětem kvalitní mlsání. Na co se zaměřit na etiketách?
A je to tu. Dlouho očekávaná událost, především pro mladší děti. Během roku je „strašíme“, že si je odnesou čerti a teď nastal ten...
Adventní půst – znáte jeho pravou podstatu?
Blíží se první adventní neděle. Pro mnohé z nás je to symbol, že se blíží Vánoce a my můžeme konečně zapálit první svíčku na adventním...
Stravovací návyky – jak změnit roky zažitý jídelníček?
Stravovací návyk – důležitý prvek, který ovlivňuje náš život, a především naše zdraví. Ačkoliv si to mnohdy neuvědomujeme, zvyklosti...
Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá
Zkuste se nyní zamyslet nad tím, nakolik a v čem se liší vaše strava v zimě a v létě. Pokud si položíte otázku, jestli by se měla lišit,...
Těstovinové saláty – jak na chutné a zároveň vyvážené kombinace
Těstoviny jako takové jsou zdrojem hlavně sacharidů a často se v souvislosti s nimi setkáte s tvrzením, že nepatří do lehčího nebo...
Strava okolo tréninku: co jíst před tréninkem a co je naopak vhodné zařadit až po něm?
Jistě znáte rčení, že „forma se dělá v kuchyni“. Strava je opravdu velmi důležitá, ale celá řada lidí hledá ve vhodném složení jídelníčku...
Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?
Pažitka neboli šnytlík je oblíbenou bylinkou mnoha kuchyní. Není divu, jedná se o chutnou rostlinku s ostřejší chutí, svěžím aroma,...
Velikonoční FIT výzva aneb ke každému vyšupání deset dřepů
Rozhodli jsme se pokračovat v tradici různých výzev, zatímco naposledy jsme si pro vás připravili prosincový FIT adventní kalendář,...
Beránek – odkud se vzala tradice a jaká forma je nejvhodnější?
Velikonoce klepou na dveře a co nevidět se pustíme do přípravy nejrůznějších dobrot typických pro toto jarní období. Mazance, jidáše,...