Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Porce: 8
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 150 ml polotučného mléka
- 1 vejce
- 3 lžičky medu
- 1/2 lžičky sušené vanilky
- 1 lžička rumu
- 4 banány
- špetka soli
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce kokosového oleje
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
- Oloupejte banány a podélně je rozkrojte.
- Přendejte je na plech a pečte cca 15 minut do měkka.
- V míse smíchejte mouku a vanilku.
- Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, medem, rumem a špetkou soli. Postupně přidávejte suché ingredience a vyšlehejte vláčné těsto.
- Rozehřejte pánev, potřete ji lehce olejem a tvořte palačinky.
- Opečené palačinky potřete jogurtem, ozdobte banány, medem a podávejte.
Náš tip
Palačinky můžete ozdobit i čerstvými či lyofilizovanými malinami.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného...
Čtěte dál
Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...
Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte něco netradičního a zároveň hravého.

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...

Pečené zelné bramboráčky
Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....

Drožďová polévka s kroupami
Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...

Čokoládový cheesecake s chilli
Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce...

Dýňové „špagety“ aglio e olio
Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....