Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.

Porce: 8
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 150 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky medu
  • 1/2 lžičky sušené vanilky
  • 1 lžička rumu
  • 4 banány
  • špetka soli
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Oloupejte banány a podélně je rozkrojte.
  3. Přendejte je na plech a pečte cca 15 minut do měkka.
  4. V míse smíchejte mouku a vanilku.
  5. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, medem, rumem a špetkou soli. Postupně přidávejte suché ingredience a vyšlehejte vláčné těsto.
  6. Rozehřejte pánev, potřete ji lehce olejem a tvořte palačinky.
  7. Opečené palačinky potřete jogurtem, ozdobte banány, medem a podávejte.

Náš tip
Palačinky můžete ozdobit i čerstvými či lyofilizovanými malinami.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Čočková paštika s meruňkami

Čočková paštika s meruňkami

Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného...

Čtěte dál
Kyselá fazolová polévka

Kyselá fazolová polévka

Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...
Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly

Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...
Horká čokoláda se strouhaným perníkem

Horká čokoláda se strouhaným perníkem

Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...
Maková kaše s malinami

Maková kaše s malinami

Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...
Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...
Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...
Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...
Pečené zelné bramboráčky

Pečené zelné bramboráčky

Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....
Drožďová polévka s kroupami

Drožďová polévka s kroupami

Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...
Čokoládový cheesecake s chilli

Čokoládový cheesecake s chilli

Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce...
Dýňové „špagety“ aglio e olio

Dýňové „špagety“ aglio e olio

Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....