Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s fíky recept skvěle doladí.
Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 3 velké červené řepy
- 3 velké červené cibule
- 2 silnější plátky kozího sýra s plísní na povrchu
- 20 g piniových ořechů
- 4 čerstvé fíky
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžíce červeného vína
- sůl, pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
- Červenou řepu s cibulí oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky řepy přendejte na plech, polejte je dvěma lžícemi řepkového oleje, osolte a dejte péci na cca 25 minut do měkka.
- Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte zbylou jednu lžíci řepkového oleje. Přidejte cibuli a opečte ji dozlatova.
- Poté k cibuli přidejte cukr a červené víno. Vše povařte, dokud se víno neodpaří.
- Na nepřilnavé pánvi opečte piniové oříšky a kozí sýr z obou stran dozlatova.
- Plátky červené řepy servírujte na talíř, ozdobte je kozím sýrem, karamelizovanou cibulkou, pokrájenými fíky a pinovými oříšky.
Náš tip
Červenou řepu podávejte v sezóně doplněnou rukolou či baby špenátem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem
Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Čtěte dál
Cibulová marmeláda
Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...

Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...

Pórkovo-špenátový krém
Jaro se již začíná hlásit o slovo a vše kolem se pomalu začíná zelenat. Pórkovo-špenátová polévka krásně hraje všemi barvami jara....
Müsli tyčinky s ovocem a ořechy
Müsli tyčinky jsou skvělou volbou pro rychlé svačinky, které si můžete dopřát jak doma, tak kdekoliv na cestách. V kombinaci s tvarohem, jogurtem či kefírem dostanete plnohodnotné jídlo.

Jablečná quinoa kaše
Rána jsou stále ještě chladná a tak není od věci si zpestřit start nového dne teplou kaší. Základem je quinoa, která je přirozeně bezlepková....

Parmazánové sušenky s kmínem
Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně...

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...

Kuřecí maso s kari omáčkou
Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...

Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy
Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...

Krůtí kuličky s quinoou
Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....

Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...