Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s fíky recept skvěle doladí.
Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 3 velké červené řepy
- 3 velké červené cibule
- 2 silnější plátky kozího sýra s plísní na povrchu
- 20 g piniových ořechů
- 4 čerstvé fíky
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžíce červeného vína
- sůl, pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
- Červenou řepu s cibulí oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky řepy přendejte na plech, polejte je dvěma lžícemi řepkového oleje, osolte a dejte péci na cca 25 minut do měkka.
- Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte zbylou jednu lžíci řepkového oleje. Přidejte cibuli a opečte ji dozlatova.
- Poté k cibuli přidejte cukr a červené víno. Vše povařte, dokud se víno neodpaří.
- Na nepřilnavé pánvi opečte piniové oříšky a kozí sýr z obou stran dozlatova.
- Plátky červené řepy servírujte na talíř, ozdobte je kozím sýrem, karamelizovanou cibulkou, pokrájenými fíky a pinovými oříšky.
Náš tip
Červenou řepu podávejte v sezóně doplněnou rukolou či baby špenátem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného...
Čtěte dál
Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...
Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte něco netradičního a zároveň hravého.

Zázvor zatočí s nachlazením i nevolnostmi. Umíte ho ale správně užívat?
Zejména v podzimních a zimních měsících získává zázvor na popularitě nejen pro své hřejivé vlastnosti. Je obecně známo, že tato výrazná...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Granola a kaše jako ideální snídaně nebo svačina do chladných dnů. Jak na jejich přípravu?
Každý už určitě slyšel nebo četl o hitu s názvem granola. Pravdou je, že její oblíbenost stále stoupá a k sehnání je dnes v každém...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...

Pohyb venku: Jak se vhodně obléci do listopadového vlhkého počasí?
S teplotami pohybující se lehce nad bodem mrazu nebo dokonce pod ním, mlhou a mrholením nepřináší listopad úplně ideální podmínky motivující...

Pečené zelné bramboráčky
Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....

Drožďová polévka s kroupami
Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...