Již za několik dní začínají prázdniny a mnoho lidí se vydá na dovolenou. Začíná období zabalených svačin na cestu a období přemýšlení, co uvařit, aby to bylo rychlé a zároveň zdravé a chutné. Jak na vhodnou svačinu pro děti? A má vůbec v dnešní době cenu kupovat polotvary?
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma Jídlo na cestách jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
Svačiny pro děti
Ať už to jsou školní výlety nebo výlety prázdninové, dětem je vždy potřeba připravit svačinu. Jídlo by mělo být pestré, ale zároveň praktické a samozřejmě i pro děti atraktivní, aby svačina neskončila v koši a nezvítězily třeba po cestě koupené brambůrky či sladkosti. Kus domácího koláče ze špaldové mouky, müsli tyčinka nebo flapjack bez přidaného cukru, žitný chléb s oříškovým máslem a nebo krabička nakrájeného ovce - to vše může být zdravou a chutnou volbou svačiny.
Jídlo na dovolené
Ať už jedete k moři do apartmánu nebo do hotelu s all inclusive, myslete na to, že jedete do míst, kde je přímý zdroj mořský ryb a těch byste si opravdu měli užít. Nejen pro omega-3 mastné kyseliny, ale i pro jód a zdravé tuky obecně. Je to něco, co nám středoevropanům často chybí. Byla by škoda večeřet polotovary nevalné kvality nebo naopak jídla zcela běžná a fastfoodová, jako jsou hranolky, smažené pokrmy apod.
Jaké jsou tipy na rychlé a přitom zdravé pokrmy, které si pohodlně uvaříte i na dovolené? Proč je tak špatné spoléhat se jen na uzeniny? Odpovědi na tyto a další otázky uslyšíte v rozhovoru.
Moderátorka: Zuzana Košařová
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Co vám pomůže stokrát více než krémy na vrásky? No přece obličejová jóga
Dennodenně vídáme krásné tváře na sociálních sítích, a často se divíme, jak to ti lidé dokážou, jak to že vypadají tak skvěle? Hovoříme o běžných lidech, kteří si mohou připsat několik let navíc, a přesto...
Čtěte dál