I když se hranice postupně otevírají, ne každý se cítí na to letos vyrazit na dovolenou mimo Česko. Ať už ale u moře nebo v tuzemsku – všude nás budou čekat typická letní lákadla jako jsou třeba zmrzliny. Téma dnešního rozhovoru bude, jak se stravovat v létě, a to nejen na dovolených.
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma letního stravování jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
Letní stravování
Léto je spojeno s obdobím prázdnin, volna a dovolených. A jelikož toto období netrvá jen okolo týdne, jako tomu je například u Vánoc, ale dva měsíce, dokáže mnoho z nás za takovou dobu pěkně přibrat na váze. Léto – to jsou grilovačky, letní alkoholické drinky, zmrzliny, limonády a mnoho dalších potravin, plných cukru a tedy i rychlé energie. To ale v celkovém měřítku může způsobit, že v září s prvními chladnými dny prostě nedopnete džíny. Jak se nenechat nalákat a naučit se pracovat s letním jídelníčkem? A co třeba takové palačinky, trdelníky, wafle, ledové tříště… Musíme se jich vzdát zcela, nebo je přípustné si dopřát, když si je dáme třeba místo svačiny nebo obědu?
Na tyto a další otázky naleznete odpovědi ve videu.
Moderátorka: Kateřina Hájková
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Mikulášská nadílka: dopřejte dětem kvalitní mlsání. Na co se zaměřit na etiketách?
A je to tu. Dlouho očekávaná událost, především pro mladší děti. Během roku je „strašíme“, že si je odnesou čerti a teď nastal ten den, kdy to má opět celé vyvrcholit. Někteří zlobivci najednou dělají,...
Čtěte dál