Zdravá strava není drahá a není o počítání kalorií, vysvětluje Lucie Tvrdoňová

Zdravá strava není drahá a není o počítání kalorií, vysvětluje Lucie Tvrdoňová
zdroj: Shutterstock

Dostali jste doporučení, že byste měli zlepšit své stravování a celkově ozdravit životní styl. Stojíte v kuchyni a vůbec si nevíte rady – co přesně změnit, jak začít vařit jinak nebo jaké potraviny zařadit. A právě s prvními kroky vám pomůže dnešní rozhovor.

V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma začátky se zdravým stravováním jsme si povídali s Lucií Tvrdoňovou, výživovou poradkyní a také majitelkou společnosti, která připravuje krabičkové stravování.

Sledujte náš kanál na youtube

Zdravé stravování krok za krokem
Představte si, že přijdete domů s pokyny od lékaře, že musíte razantně změnit svůj životní styl a hlavně tedy stravování. 20 nebo 30 let nějak jíte a nyní byste to měli změnit. Jak začít? Je lepší to vzít obratem o 360  a nebo na to jít raději pozvolna a postupně
Zdravá strava v žádném případě není dražší než strava konvenční. Naopak. Tím, že vyřadíte z jídelníčku nepřeberné množství technologicky zpracovaných potravin, bez kterých se obejdete, můžete značně ušetřit.
Jaké principy je potřeba si hlídat? Je zdravá strava „alternativní“? A proč si musíte na nákup ze začátku vyčlenit více času? To vše se dozvíte v rozhovoru.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Jak udržet na uzdě hormon hladu, ghrelin?

Jak udržet na uzdě hormon hladu, ghrelin?

Ghrelin neboli „hormon hladu“ hraje v redukci i udržování hmotnosti zásadní roli. Jeho úkolem je signalizovat mozku potřebu doplnit energii jídlem. Jak ho udržet pod kontrolou společně s váhou?

Čtěte dál
5 tipů, jak si maximálně udržet psychiku, zdraví i kondici v boji proti COVID-19

5 tipů, jak si maximálně udržet psychiku, zdraví i kondici v boji proti COVID-19

S dnešní situací nikdo nepočítal. Přesto můžeme podle odborníků i v této těžké době udělat něco, abychom alespoň minimalizovali riziko...

Videorozhovor