O výživě se toho napsalo a řeklo už opravdu hodně. Málokdo u nás má tak velký rozhled a tak rozsáhlé zkušenosti s lidmi jako náš dnešní host. Dnes si budeme povídat o individualitě člověka, roli vědeckých studí ve výživě a také o tom, jestli se ta zdravá strava náhodou už moc nekomplikuje.
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. O výživě jsme si povídali s Petrem Havlíčkem, předním českým specialistou na výživu.
Výživa a zejména ta zdravá dostává mnoho podob, zpravidla podle toho, kdo o ní mluví. Neustále se snažíme ji pochopit a správně vyložit, přesto všechno ještě nebyla jedna univerzální zdravá výživa definována. Není divu, každý jsme individuální a to co je zdravé na jednom kontinentu vůbec nemusí být zdravé pro obyvatele kontinentu druhého.
Jak vidí Petr Havlíček výživu za 20 let? Uznává stále ještě 5 denních jídel denně nebo už je toto doporučení za zenitem. A na čem rád zhřeší? To vše se dozvíte v rozhovoru.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek
Třešňová sezóna je v plném proudu. Krásně rudé, šťavnaté plody jsou učiněným pokladem pro tělo i pokožku. V naturopatii jsou oblíbené převážně z důvodu, že umí snížit zánět, riziko srdečních chorob a jsou...
Čtěte dál
Mikroplasty v těle: Skrytá hrozba, které se (ne)vyhneme?

Bosá chůze: Přínosy, rizika a pohled odborníků

Co udělá digitální detox? Jak se změní vaše mysl i tělo, když odložíte telefon

Hypermobilita – výhoda vašeho těla nebo handicap?

Pomalý a rychlý dopamin: Klíč k rovnováze štěstí a motivace

Thajské masáže – fenomén moderní relaxace

Prenatální diagnostika: Moderní přístupy a možnosti v těhotenství

Leden jako měsíc rostlinné stravy – odlehčená strava přináší bonusy, ale i rizika

Péče o klouby v zimním období – užitečné tipy a význam správné výživy

Balzámy na rty v zimě ochrání, ale mohou skrývat i zdravotní rizika

Konec starého a začátek nového – na co se připravit v roce 2025?
