Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Vědecké studie nás jíst nenaučí – kde bude výživa za 20 let?

Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Vědecké studie nás jíst nenaučí – kde bude výživa za 20 let?
zdroj: Shutterstock

O výživě se toho napsalo a řeklo už opravdu hodně. Málokdo u nás má tak velký rozhled a tak rozsáhlé zkušenosti s lidmi jako náš dnešní host. Dnes si budeme povídat o individualitě člověka, roli vědeckých studí ve výživě a také o tom, jestli se ta zdravá strava náhodou už moc nekomplikuje.

V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. O výživě jsme si povídali s Petrem Havlíčkem, předním českým specialistou na výživu.

Sledujte náš kanál na youtube

Výživa a zejména ta zdravá dostává mnoho podob, zpravidla podle toho, kdo o ní mluví. Neustále se snažíme ji pochopit a správně vyložit, přesto všechno ještě nebyla jedna univerzální zdravá výživa definována. Není divu, každý jsme individuální a to co je zdravé na jednom kontinentu vůbec nemusí být zdravé pro obyvatele kontinentu druhého.

Jak vidí Petr Havlíček výživu za 20 let? Uznává stále ještě 5 denních jídel denně nebo už je toto doporučení za zenitem. A na čem rád zhřeší? To vše se dozvíte v rozhovoru.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Jak udržet na uzdě hormon hladu, ghrelin?

Jak udržet na uzdě hormon hladu, ghrelin?

Ghrelin neboli „hormon hladu“ hraje v redukci i udržování hmotnosti zásadní roli. Jeho úkolem je signalizovat mozku potřebu doplnit energii jídlem. Jak ho udržet pod kontrolou společně s váhou?

Čtěte dál
5 tipů, jak si maximálně udržet psychiku, zdraví i kondici v boji proti COVID-19

5 tipů, jak si maximálně udržet psychiku, zdraví i kondici v boji proti COVID-19

S dnešní situací nikdo nepočítal. Přesto můžeme podle odborníků i v této těžké době udělat něco, abychom alespoň minimalizovali riziko...

Videorozhovor