Svěží jarní salát s vejcem a polníčkem

Svěží jarní salát s vejcem a polníčkem
zdroj: Kristýna Rybovičová

S příchodem teplých měsíců začínáme pokukovat po lehčích zeleninových jídlech. Saláty jsou tou správnou volbou, abychom po zimě odlehčili organismu.

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 200 g polníčku
  • 10 větších ředkviček
  • 5 jarních cibulek
  • 50 g mraženého hrášku
  • 50 g mražených fazolových lusků
  • 2 vejce
  • 1 větší mrkev
  • granátové jablko

Na zálivku

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hrášek a fazolové lusky spařte horkou vodou.
  2. Omyjte polníček, ředkvičky, cibulku a mrkev. Ředkvičky s cibulkou a mrkví nakrájejte na tenké plátky.
  3. Vše dejte do větší mísy. Přidejte hrášek, fazole a promíchejte.
  4. Vejce vařte cca 4 minuty ve vroucí vodě na hniličko.
  5. Ingredience na zálivku smíchejte v menší misce, přidejte ji k zelenině a vše důkladně promíchejte.
  6. Na talíř připravte hotový salát, ozdobte jej granátovým jablkem a vejcem, podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte salát doplnit o baby špenát.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou a je skvělým zdrojem vlákniny. Polévka z něj je prostě výborná...

Čtěte dál
Nízkopurinová dieta: Vyzkoušejte karob – náhradu kakaa a čokolády

Nízkopurinová dieta: Vyzkoušejte karob – náhradu kakaa a čokolády

Karob je známý jako náhrada čokolády nebo kakaa. Není to sice úplně přesné označení, ale kdo chce podobnou variantu této pochoutky,...
Petrželka: vliv na zdraví a využití v kuchyni

Petrželka: vliv na zdraví a využití v kuchyni

Chutná dvouletka, která se ale častěji pěstuje jako jednoletka. V prvním roce totiž přináší na svět o mnoho více aromatičtějších lístků...

Videorozhovor