Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji ocení celá rodina.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (dortová forma 26 cm)

  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 100 g změklého másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 200 ml vlažného polotučného mléka
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce jahodové marmelády
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,5 l polotučného mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g jahod
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, formu vyložte pečicím papírem.
  2. Žloutky oddělejte od bílků. Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva a promíchejte.
  3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.
  4. Do vyšší nádoby dejte máslo, žloutky, med a vše prošlehejte. Poté přidejte mléko a vše důkladně opět prošlehejte.
  5. Tekutou směs přidejte k moukám, promíchejte. Poté do směsi pomalu vmíchejte bílky.
  6. Těsto dejte do předem připravené formy a po lžičkách na něj dejte jahodovou marmeládu.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku a cukr.
  8. Jahody omyjte a odstraňte stopky.
  9. Lžící postupně na těsto přidejte pudink, ozdobte jej jahodami a dejte péci na cca 35–40 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
  10. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte jahody vyměnit za maliny, borůvky či ostružiny.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Hruškové lívance se slaným karamelem

Hruškové lívance se slaným karamelem

Sladké lívance vám zpříjemní chladná podzimní rána. Jsou přirozeně bezlepkové a díky sladkým hruškám již není potřeba do těsta přidávat další sladidlo. Spojení slaného karamelu a pekanových ořechů potěší...

Čtěte dál
Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým...
Sezóna švestek je tu! Využití v kuchyni a prospěšné účinky pro zdraví

Sezóna švestek je tu! Využití v kuchyni a prospěšné účinky pro zdraví

Kynuté knedlíky, koláče, povidla či Honzovy buchty – švestky milujeme na mnoho způsobů. V mnoha pokrmech spojíme příjemné s užitečným,...
Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Zpříjemněte si den sladkou snídaní a využijte švestky, které právě teď dozrávají. Jáhlová kaše je přirozeně bezlepková. Lucuma kaši...
Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky jsou chuťově velmi zajímavé – žitná mouka jim dodává hutnost a v kombinaci s malinami jsou výbornou vydatnou snídaní...
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Výborná rybičková pomazánka ze sardinek je jemná a lehce nakyslá. Ideální je v kombinaci s čerstvým pečivem a listovým salátem.
Dušená cuketa s čočkou a sýrem halloumi

Dušená cuketa s čočkou a sýrem halloumi

Tento recept je plný zeleninové chuti, rostlinných bílkovin a vlákniny. Pokrm je sytý a výborně se hodí na letní oběd či večeři. Halloumi...
Lehký a osvěžující jídelníček pro horké letní dny

Lehký a osvěžující jídelníček pro horké letní dny

Také jste vlivem horkého letního počasí přesedlali z teplých vydatných jídel na lehké a svěží pokrmy? Tak to děláte správně. Podle...
Ostružiny: pozdně letní ovoce s mimořádně prospěšnými účinky pro naše zdraví

Ostružiny: pozdně letní ovoce s mimořádně prospěšnými účinky pro naše zdraví

Ostružiny jsou vzácné drahokamy – kdo má to štěstí a narazí na ně v lesích či na stráních, užije si bohatou chuť a přijme také mnoho...
Hygiena potravin: Jak bezpečně zavařovat, které plody oloupat a kde určitě nekupovat ovoce?

Hygiena potravin: Jak bezpečně zavařovat, které plody oloupat a kde určitě nekupovat ovoce?

Nejen hygiena rukou je v době koronavirové velkým tématem. Řeší se i hygiena potravin. Je bezpečné kupovat ovoce a zeleninu v obchodech?...
Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí,...
Banány: podle čeho vybírat ty správné kusy?

Banány: podle čeho vybírat ty správné kusy?

Ovocný „chléb“, který chutná jen tak samotný nebo jako součást nepečených i pečených dezertů. Ve veganské kuchyni může banán dokonce...