Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji ocení celá rodina.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (dortová forma 26 cm)

  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 100 g změklého másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 200 ml vlažného polotučného mléka
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce jahodové marmelády
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,5 l polotučného mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g jahod
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, formu vyložte pečicím papírem.
  2. Žloutky oddělejte od bílků. Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva a promíchejte.
  3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.
  4. Do vyšší nádoby dejte máslo, žloutky, med a vše prošlehejte. Poté přidejte mléko a vše důkladně opět prošlehejte.
  5. Tekutou směs přidejte k moukám, promíchejte. Poté do směsi pomalu vmíchejte bílky.
  6. Těsto dejte do předem připravené formy a po lžičkách na něj dejte jahodovou marmeládu.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku a cukr.
  8. Jahody omyjte a odstraňte stopky.
  9. Lžící postupně na těsto přidejte pudink, ozdobte jej jahodami a dejte péci na cca 35–40 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
  10. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte jahody vyměnit za maliny, borůvky či ostružiny.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Letní zavařování – jak zavařit v troubě, v hrnci nebo v myčce nádobí?

Letní zavařování – jak zavařit v troubě, v hrnci nebo v myčce nádobí?

Bobule, rajčata, cukety… Letní období je typické úrodou, kterou je hřích nechat ležet ladem v případě, že ji nestihnete zpracovat hned. Pro takové chvíle je tu zavařování, metoda, která pomůže plody zužitkovat...

Čtěte dál
Mango a avokádo: Jak poznat zralost plodů a podle čeho tyto druhy ovoce vybírat?

Mango a avokádo: Jak poznat zralost plodů a podle čeho tyto druhy ovoce vybírat?

Jsou exotická, lahodná a dají se využít v množství pokrmů studené i teplé kuchyně. Mango i avokádo mají ale společného ještě něco dalšího....
Sezonní ovoce a zelenina pro měsíc červen

Sezonní ovoce a zelenina pro měsíc červen

Teploty venku už jasně vybízejí ke konzumaci čerstvé a křupavé zeleniny i ovoce. Nastává období zrání a růstu mnoha skvělých potravin....
Božské avokádo – zdravé, neekologické, kontroverzní a navíc je to ovoce!

Božské avokádo – zdravé, neekologické, kontroverzní a navíc je to ovoce!

Jedná se snad o jednu z nejspornějších potravin vůbec, figuruje dokonce i v aféře známé jako Megxit. Co je na avokádu vlastně tak kontroverzního...
Jak správně zamrazit ovoce a zeleninu, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů?

Jak správně zamrazit ovoce a zeleninu, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů?

Zastánci zdravé stravy obvykle nejsou moc pro úpravu čerstvých plodů, a to kvůli strachu ze ztráty živin a také kvality. V tomto případě...
Sezónní zelenina a ovoce pro měsíc květen

Sezónní zelenina a ovoce pro měsíc květen

Během každého ročního období přichází na řadu určité druhy potravin, jejichž sezona vrcholí. Dokonce i tradiční čínská medicína doporučuje...
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...