Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji ocení celá rodina.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (dortová forma 26 cm)

  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 100 g změklého másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 200 ml vlažného polotučného mléka
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce jahodové marmelády
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,5 l polotučného mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g jahod
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, formu vyložte pečicím papírem.
  2. Žloutky oddělejte od bílků. Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva a promíchejte.
  3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.
  4. Do vyšší nádoby dejte máslo, žloutky, med a vše prošlehejte. Poté přidejte mléko a vše důkladně opět prošlehejte.
  5. Tekutou směs přidejte k moukám, promíchejte. Poté do směsi pomalu vmíchejte bílky.
  6. Těsto dejte do předem připravené formy a po lžičkách na něj dejte jahodovou marmeládu.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku a cukr.
  8. Jahody omyjte a odstraňte stopky.
  9. Lžící postupně na těsto přidejte pudink, ozdobte jej jahodami a dejte péci na cca 35–40 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
  10. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte jahody vyměnit za maliny, borůvky či ostružiny.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Salát s prosciuttem a melounem

Salát s prosciuttem a melounem

Lehký letní salát, který si v horkém letním počasí zamilujete. Svěžest pokrmu dodá žlutý meloun, který v kombinaci s prosciuttem chuťově skvěle ladí.

Čtěte dál
Vodní meloun pro nejlepší letní osvěžení. Jak poznat ten zralý a šťavnatý?

Vodní meloun pro nejlepší letní osvěžení. Jak poznat ten zralý a šťavnatý?

Ačkoliv nepatří mezi naše lokální a sezónní plodiny, je vodní meloun mimořádně oblíbený a to hlavně v létě. Byla by škoda se jej zříkat...
Ananas: exotické ovoce, které pomáhá při trávení. Jak ho ideálně naporcovat?

Ananas: exotické ovoce, které pomáhá při trávení. Jak ho ideálně naporcovat?

Kdy jindy než v létě si rádi vychutnáme krásně vychlazený, zralý ananas. Díky přirozené sladkosti a šťavnatosti mnohdy zachutná a osvěží...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Meruňky: jako slunce kulaté a zářivé. V čem jsou naprosto jedinečné?

Meruňky: jako slunce kulaté a zářivé. V čem jsou naprosto jedinečné?

Známé peckové ovoce s doslova sametovou slupkou se řadí do čeledi růžovitých. Vyniká zářivě oranžovou barvou a jemnou leč intenzivní...
Maliny: využijte maliník od plodů až po listy

Maliny: využijte maliník od plodů až po listy

Díky jemné, sladké a výrazně osobité chuti se stávají skvělou součástí zavařenin, zmrzlin a nejrůznějších dezertů. Keř, na kterém rostou,...
Letní stravování. Které ovoce a zeleninu byste si neměli nechat ujít?

Letní stravování. Které ovoce a zeleninu byste si neměli nechat ujít?

Přestože bojujeme poslední roky s velkým suchem, patří letní sezóna k těm neplodnějším v roce. Nabízí nám mnoho lokálních plodin, které...
Špendlíky: opomíjené ovoce, výborné do džemu. Co o nich víme?

Špendlíky: opomíjené ovoce, výborné do džemu. Co o nich víme?

Chutnají jako hodně sladká švestka, ale švestka to není. Občas bývají zaměňovány za mirabelky, ale ani mirabelka to není. Přesto patří...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Rybíz: příznivé účinky na zdraví a tipy na využití v kuchyni

Rybíz: příznivé účinky na zdraví a tipy na využití v kuchyni

I když je u nás nejrozšířenějším druhem drobného bobulovitého ovoce, někteří křiví tvář, když jej vloží do úst, protože jim připadá...
Sezóna jahod je tady! Účinky na zdraví a tipy pro využití v kuchyni

Sezóna jahod je tady! Účinky na zdraví a tipy pro využití v kuchyni

Červen a červenec jsou měsíce jahod. I když je máme díky dovozu k dispozici téměř celý rok, mnozí se nemohou dočkat těch českých, letních,...