Nejen hygiena rukou je v době koronavirové velkým tématem. Řeší se i hygiena potravin. Je bezpečné kupovat ovoce a zeleninu v obchodech? Nebo trhat plody u silnic a prašných cest? A jak správně nakládat se syrovým masem? Přinášíme zásady manipulace s potravinami.
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma hygieny potravin jene v letním období jsme se zeptali RNDr. Michaely Bebové, odbornice na výživu a biochemičky.
Hygiena potravin
Koronavirus přinesl řadu opatření, která ovlivnila manipulaci s potravinami. Více než kdy jindy si opravdu dáváme pozor na to, jestli na potraviny saháme špinavýma rukama nebo opravdu dbáme na pečlivé užívání pomocných rukavic či pytlíků. Některá opatření se možná zdají až přemrštěná, nicméně, i kdyby nám měl zůstat pouhý zlomek z nich, byl by to úspěch.
Na ovoci a zelenině ulpívá mnoho nežádoucích látek – nejenom viry. Z toho důvodu je nutné dbát na správnou hygienu, která nespočívá jen v opláchnutí vodou. Jak bychom se o plody měli správně starat?
Léto je také obdobím, kdy hodně zavařujeme, konzervujeme, ale také obdobím vysokých teplot, které s sebou přináší určitá rizika.
Moderátorka: Kateřina Hájková
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bosá chůze: Přínosy, rizika a pohled odborníků
V posledních letech se stále častěji mluví o chůzi naboso jako o způsobu, jak se vrátit k přirozenému pohybu. Téma bosé chůze, nebo také „barefoot“, není zdaleka jen módní záležitostí, ale má hluboké kořeny...
Čtěte dál
Hypermobilita – výhoda vašeho těla nebo handicap?

Pomalý a rychlý dopamin: Klíč k rovnováze štěstí a motivace

Thajské masáže – fenomén moderní relaxace

Prenatální diagnostika: Moderní přístupy a možnosti v těhotenství

Péče o klouby v zimním období – užitečné tipy a význam správné výživy

Balzámy na rty v zimě ochrání, ale mohou skrývat i zdravotní rizika

Trvanlivost bramborového salátu, vosích úlů nebo obalených ryb aneb bezpečnost potravin o Vánocích

Zdravotní rizika umělých dochucovadel a aromat v potravinách

Hrušky v kuchyni – podzimní inpirace nasladko i naslano

Jak si po létě co nejdéle udržet opálenou pokožku

Změny počasí a jejich souvislost s migrénou
