Druhý trimestr patří k těm nejpříjemnějším. Hormony se uklidnily, chuť k jídlu se ustálila a ženy si tak povětšinou užívají příjemné tři měsíce, kdy jsou ještě pohyblivé, plné energie a těšení na miminko. Jak by měla vypadat strava ve 2. trimestru?
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma stravování ve 2. trimestru jsme se zeptali RNDr. Michaely Bebové, odbornice na výživu a biochemičky.
Strava ve 2. trimestru
Strava je významným faktorem, který ovlivňuje celé těhotenství a samotný vývoj miminka – a to ve všech třech trimestrech těhotenství ženy.
I v druhém trimestru je velmi důležitá kyselina listová, protože stále dochází k růstu a vývoji. Ve stravě je důležité dbát na zvýšený příjem vápníku: ten je důležité pro vývoj kostry miminka, dále určitě hořčík, vitamín D, který spolupracuje s těmito minerály, dále je to pak jód a určitě i železo, které je zase důležité pro rozvoj nové cévní soustavy. Žádný deficit není v těhotenství žádoucí a může způsobit problém. Nejčastěji je právě železo, které vyjde v krevních testech jako deficitní.
Čemu by se budoucí maminka měla obecně ve stravě vyvarovat? Jaká je rychlost zdravého přibírání? Lze to nějak určit? A jak je to s kávou? Na tyto a další otázky naleznete odpovědi ve videu
Moderátorka: Kateřina Hájková
Zdravá strava v těhotenství: Jak se stravovat v 1. trimestru?
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Dýňová semínka: Výborné pro imunitu, krásu i mužské zdraví
Sezóna dýní je ideální pro ochutnání oblíbeného dýňového latté, uvaření výživné polévky, která zahřeje i upečení dýňového koláče. Ale také pro bližší seznámení se s dýňovými semínky nebo lahodným, po oříškách...
Čtěte dál