Druhý trimestr patří k těm nejpříjemnějším. Hormony se uklidnily, chuť k jídlu se ustálila a ženy si tak povětšinou užívají příjemné tři měsíce, kdy jsou ještě pohyblivé, plné energie a těšení na miminko. Jak by měla vypadat strava ve 2. trimestru?
V 10 + 1 otázkách se dozvíte odpovědi na základní otázky, které vás zajímají. Na téma stravování ve 2. trimestru jsme se zeptali RNDr. Michaely Bebové, odbornice na výživu a biochemičky.
Strava ve 2. trimestru
Strava je významným faktorem, který ovlivňuje celé těhotenství a samotný vývoj miminka – a to ve všech třech trimestrech těhotenství ženy.
I v druhém trimestru je velmi důležitá kyselina listová, protože stále dochází k růstu a vývoji. Ve stravě je důležité dbát na zvýšený příjem vápníku: ten je důležité pro vývoj kostry miminka, dále určitě hořčík, vitamín D, který spolupracuje s těmito minerály, dále je to pak jód a určitě i železo, které je zase důležité pro rozvoj nové cévní soustavy. Žádný deficit není v těhotenství žádoucí a může způsobit problém. Nejčastěji je právě železo, které vyjde v krevních testech jako deficitní.
Čemu by se budoucí maminka měla obecně ve stravě vyvarovat? Jaká je rychlost zdravého přibírání? Lze to nějak určit? A jak je to s kávou? Na tyto a další otázky naleznete odpovědi ve videu
Moderátorka: Kateřina Hájková
Zdravá strava v těhotenství: Jak se stravovat v 1. trimestru?
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek
Třešňová sezóna je v plném proudu. Krásně rudé, šťavnaté plody jsou učiněným pokladem pro tělo i pokožku. V naturopatii jsou oblíbené převážně z důvodu, že umí snížit zánět, riziko srdečních chorob a jsou...
Čtěte dál
