Smoothie bowl je svěží, čerstvá, hustá směs chutných ingrediencí, plná vitamínů a minerálů. Postup je velice jednoduchý, rychlý a výrobou vaší "bowl" neboli misky si určitě zpestříte snídani. Můžete ji měnit podle chutí a sezónnosti.
Porce: 2
Doba přípravy: 15 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 2 větší banány
- 60 g ovesných vloček
- 300 ml mandlového mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 lžička chia semínek
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kokosu
- 1 dcl vody
- 20 g vysokoprocentní čokolády
- moruše a plátky jablek na ozdobu
Postup
- Ovesné vločky zalijte horkou vodou a nechte je pár minut nabobtnat.
- Do vyšší nádoby dejte mléko, ovesné vločky, kakao, lněné semínko, med, kokos a vše tyčovým mixérem zmixujte do hladka. Poté přidejte chia semínka a promíchejte.
- Hustou směs dejte do misky a nastrouhejte na ni čokoládu.
- Misku ozdobte plátky jablek, moruše a podávejte.
Náš tip
Místo ovesných vloček můžete použít pohankové či ozdobit misku domácí granolou.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

První jarní bylinky aneb jak nabrat sílu po zimě
Jaro je konečně tady a s ním i silnější sluneční paprsky a první jarní květy, kterými se můžeme potěšit po zimě. Teplejší počasí a probouzející se příroda také obvykle mění naše chutě, a my zatoužíme po...
Čtěte dál
Leden jako měsíc rostlinné stravy – odlehčená strava přináší bonusy, ale i rizika
Veganství je poměrně třaskavé téma, na kterém se pravidelně objevují nemalé třenice mezi jeho zastánci a těmi, kdo si rádi dají dobrý...

Dýňová semínka: Výborné pro imunitu, krásu i mužské zdraví
Sezóna dýní je ideální pro ochutnání oblíbeného dýňového latté, uvaření výživné polévky, která zahřeje i upečení dýňového koláče. Ale...

Kysané zelí – domácí je nejkvalitnější a jeho výroba je jednoduchá
Kysané zelí můžete, nebo vůbec nemusíte mít rádi. V každém případě patří zcela oprávněně mezi naše superpotraviny, a řadí se mezi ně...

Strašák cholesterol: Jak přirozeně snížit vyšší hladinu cholesterolu?
Cholesterol, slovo opředené obavami a mýty. Představme si cholesterol jako dvojsečný meč. Na jedné straně je nezbytný pro správné fungování...

Šípek – jak ho zpracovávat, a přitom v něm uchovat co nejvíce vitamínů?
Podzim se začíná hlásit i změnou počasí a chřipky, či jiná nepříjemná nachlazení na sebe nenechají dlouho čekat. Jak je na tom vaše...

Krém z lískových oříšků: jak vybrat, aby byl chutný, ale i zdravý?
Oblíbený komerční ořechový krém má doma většina českých domácností. Vzbuzuje ale mnoho otázek ohledně vysokého obsahu cukru, palmového...

Domácí limonády jako hit mezi letními nápoji. Proč jsou tak oblíbené?
Osvěžující domácí limonády z čerstvých surovin jsou v posledních letech doslova fenoménem. Trend domácích limonád přišel před několika...

Angrešt – opomíjený poklad našich zahrádek
Když se řekne angrešt, mnozí si vybaví jen kyselou chuť nedozrálých plodů a nepříjemné, ostré trny. Pro mnohé z nás však chuť angreštu...

Výživa seniorů pro podporu vitality – jak se poprat se ztrátou svalové hmoty a změnou metabolismu?
Stárnutí je nevyhnutelnou součástí života a přináší s sebou řadu změn v tělesném i duševním zdraví. Příprava na stáří, je proces, který...

Les Mills, BodyPump, Pound: Jaké jsou fitness trendy 2024 a jak se cvičí
Objevte nejnovější trendy ve fitness světě. Od dynamických lekcí jako je Les Mills po silové tréninky jako je BodyPump. Prozradíme...

Kokos a produkty z něj: voda, mouka, cukr, olej či ocet. Čím se liší a jak je použít v kuchyni?
Kokos je k dostání v mnoha podobách. Všechny tyto produkty, které z něho pocházejí, jsou důležité pro zdraví organismu i krásu. Převážně...

Jak podpořit běžecké výkony vhodnou stravou
Běh není pouze fyzickou aktivitou, je to také klíčový prvek pro zlepšení našeho celkového zdraví a psychické pohody. Vhodně nastavený...