Jak zpracovat zbylé cukroví od Vánoc?

Jak zpracovat zbylé cukroví od Vánoc?
zdroj: Shutterstock

Nadbytečné množství cukroví, které s chutí či nechutí dojídáte ještě po Novém roce je už tradice. Bohužel většina zbytků skončí v koši, což je velká škoda. Tomu se můžete snadno vyhnout, aniž byste uchovávali krabičky v mrazáku a ty potom vyhodili až v létě.

Do mrazáku s rozmyslem
Pokud přeci jenom chcete alespoň část zbylého cukroví zamrazit například na Velikonoce, pamatujte na to, že jakékoli jídlo časem nasaje pachy. Vybírejte proto dobře uzavíratelné krabičky nebo vakuové obaly. Do mrazáku nepatří žádné cukroví s krémem, protože ten vlivem mrazu ztrácí svou konzistenci a pochopitelně také chuť. Naopak se osvědčilo uchování rohlíčků, lineckého cukroví nebo třeba piškotových kuliček. Nejvhodnější čas, kdy cukroví uchovat, je ale ihned po upečení. I po půl ročním skladováním bude po rozmrazení jako čerstvé. Naopak zamrazováním nepečeného cukroví nebo cukroví, které je již měsíc upečené, si zaděláte na střevní potíže.

Myslete na ostatní
Mnoho z vás možná chodí zbytky cukroví rozdávat do lesa zvířatům. Na jednu stranu je to dobrý skutek, na druhou ale vězte, že to pro ně není to pravé ořechové. Pokud chcete svátky zlepšit i jim, nadělte jim raději ovoce a zeleninu. Přebytky cukroví potom odneste příbuzným, přátelům, ale klidně také do dětského domova.

Vykouzlete ze zbytků cukroví báječný dezert
Prakticky z jakéhokoli cukroví se dá vytvořit něco nového. Z přebytků plněných ořechů připravte třeba závin, z lineckého nepečené kuličky ale klidně i korpus na cheesecake. Receptů je celá řada a klidně vymyslete i vlastní. V případě nepečených dobrot stačí cukroví nadrtit a přidat trochu másla. Pokud chcete, aby vám vydrželo déle, přidejte i pár kapek rumu a skladujte v lednici nebo na chladném místě.

A co je vůbec nejlepší? Chuť cukroví v těchto receptech vůbec nepoznáte!

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Jak si po létě co nejdéle udržet opálenou pokožku

Jak si po létě co nejdéle udržet opálenou pokožku

Opálili jste se letos o prázdninách a chtěli byste si krásnou snědou pleť udržet co nejdéle i na podzim? Nebo se teprve na dovolenou ještě chystáte? Zde je několik jednoduchých tipů, díky nimž budete moci...

Čtěte dál
Změny počasí a jejich souvislost s migrénou

Změny počasí a jejich souvislost s migrénou

Migréna je jedním z nejčastějších typů bolestí hlavy, která postihuje miliony lidí po celém světě. Její intenzivní, pulzující bolest...
Kurkuma, koření s věhlasnými účinky. Kdy si ale na její užívání dát pozor?

Kurkuma, koření s věhlasnými účinky. Kdy si ale na její užívání dát pozor?

Kurkuma, nazývaná také indický šafrán, má své místo v přírodní lékárně. Je také ideálním kořením, které navíc podporuje správnou funkci...
Psychosomatika – když jsou výsledky v pořádku, ale vy víte, že je něco špatně

Psychosomatika – když jsou výsledky v pořádku, ale vy víte, že je něco špatně

Trápí-li nás nějaký zdravotní problém, prvním řešením bývá návštěva lékaře. Co když ale ani po mnohých vyšetřeních a léčebných procesech...
Spalovače tuků: opravdu pomohou ke štíhlejší postavě, nebo jsou to jen vyhozené peníze?

Spalovače tuků: opravdu pomohou ke štíhlejší postavě, nebo jsou to jen vyhozené peníze?

Spalovače tuků, stálice regálů v obchodech s doplňky stravy, často přitahují pozornost sportovců a těch, kdo chtějí snížit svou tělesnou...
Prevence je základ: Nestyďte se a pravidelně choďte na gynekologii

Prevence je základ: Nestyďte se a pravidelně choďte na gynekologii

Pravidelné návštěvy gynekologa jsou základním kamenem péče o zdraví ženy. Tyto preventivní prohlídky nejenže umožňují identifikovat...
Voda v kosmetickém ošetření – pomocník nebo prokletí pleti?

Voda v kosmetickém ošetření – pomocník nebo prokletí pleti?

Voda je životně důležitá pro správné fyziologické fungování pokožky. Zdravá pokožka obsahuje 10 až 20 % veškeré vody v lidském těle....
Kokos a produkty z něj: voda, mouka, cukr, olej či ocet. Čím se liší a jak je použít v kuchyni?

Kokos a produkty z něj: voda, mouka, cukr, olej či ocet. Čím se liší a jak je použít v kuchyni?

Kokos je k dostání v mnoha podobách. Všechny tyto produkty, které z něho pocházejí, jsou důležité pro zdraví organismu i krásu. Převážně...
Cévní mozková příhoda – jaké jsou rizikové faktory a na jaké příznaky si dát pozor?

Cévní mozková příhoda – jaké jsou rizikové faktory a na jaké příznaky si dát pozor?

Vyskytuje se čím dál častěji, je nebezpečná a zákeřná – mrtvice. Podstatné je včasné odhalení a léčba. Objevuje se především ve vyšším...
Podpora zdraví plic a průdušek přírodní cestou

Podpora zdraví plic a průdušek přírodní cestou

Správné fungování našich průdušek je potřeba k tomu, abychom mohli vést aktivní a dynamický život, bez únavy a dušnosti. Jejich ochrana...
Zlozvyky v péči o tělo: Co neprospívá vaší pleti, ale běžně to děláte?

Zlozvyky v péči o tělo: Co neprospívá vaší pleti, ale běžně to děláte?

Prostě si na něco zvyknete nebo máte pocit, že praktikováním určitého návyku pro sebe děláte to nejlepší, co můžete. Ale co, když je...
Jak podpořit tělo během mrazivých dnů a pomoci mu překonat zimní únavu

Jak podpořit tělo během mrazivých dnů a pomoci mu překonat zimní únavu

Zima přináší výzvy spojené s nízkými teplotami a zimní únavou, jež se může zmocnit těla i mysli. Klíčové je porozumět, jak se vyrovnat...
Novoroční péče o játra a žlučník. Jak podpořit tyto orgány po náročném závěru roku?

Novoroční péče o játra a žlučník. Jak podpořit tyto orgány po náročném závěru roku?

Hodování úspěšně skončilo. Ruku v ruce s novoročními předsevzetími, týkajícími se stravy, cvičení nebo lepšího života celkově je dobré...