Nadbytečné množství cukroví, které s chutí či nechutí dojídáte ještě po Novém roce je už tradice. Bohužel většina zbytků skončí v koši, což je velká škoda. Tomu se můžete snadno vyhnout, aniž byste uchovávali krabičky v mrazáku a ty potom vyhodili až v létě.
Do mrazáku s rozmyslem
Pokud přeci jenom chcete alespoň část zbylého cukroví zamrazit například na Velikonoce, pamatujte na to, že jakékoli jídlo časem nasaje pachy. Vybírejte proto dobře uzavíratelné krabičky nebo vakuové obaly. Do mrazáku nepatří žádné cukroví s krémem, protože ten vlivem mrazu ztrácí svou konzistenci a pochopitelně také chuť. Naopak se osvědčilo uchování rohlíčků, lineckého cukroví nebo třeba piškotových kuliček. Nejvhodnější čas, kdy cukroví uchovat, je ale ihned po upečení. I po půl ročním skladováním bude po rozmrazení jako čerstvé. Naopak zamrazováním nepečeného cukroví nebo cukroví, které je již měsíc upečené, si zaděláte na střevní potíže.
Myslete na ostatní
Mnoho z vás možná chodí zbytky cukroví rozdávat do lesa zvířatům. Na jednu stranu je to dobrý skutek, na druhou ale vězte, že to pro ně není to pravé ořechové. Pokud chcete svátky zlepšit i jim, nadělte jim raději ovoce a zeleninu. Přebytky cukroví potom odneste příbuzným, přátelům, ale klidně také do dětského domova.
Vykouzlete ze zbytků cukroví báječný dezert
Prakticky z jakéhokoli cukroví se dá vytvořit něco nového. Z přebytků plněných ořechů připravte třeba závin, z lineckého nepečené kuličky ale klidně i korpus na cheesecake. Receptů je celá řada a klidně vymyslete i vlastní. V případě nepečených dobrot stačí cukroví nadrtit a přidat trochu másla. Pokud chcete, aby vám vydrželo déle, přidejte i pár kapek rumu a skladujte v lednici nebo na chladném místě.
A co je vůbec nejlepší? Chuť cukroví v těchto receptech vůbec nepoznáte!
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Správné dýchání = více energie a méně stresu. Umíte to?
Dýchání je přirozený proces organismu, na kterém, řečeno bez nadsázky, závisí náš život. Ačkoli je dýchání samovolné, lze jej alespoň zčásti ovlivnit. Dýchání a zásobování buněk kyslíkem je pro nás naprosto...
Čtěte dál
Horko a akné? Zjistěte, jak ochránit pleť před zhoršením!

Rodiče pozor: Tohle jsou svačiny, se kterými u dětí nejen vyhrajete, ale uděláte i něco pro jejich zdraví

Nadměrné pocení: Kdy je to ještě normální a kdy už jde o nemoc?

Zářivá pleť bez mastnoty: Jak si vybrat správný opalovací krém pro mastnou pleť?

Hormony vzhůru nohama? Jak zvládnout návaly horka a další potíže po čtyřicítce!

Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek

Mikroplasty v těle: Skrytá hrozba, které se (ne)vyhneme?

Bosá chůze: Přínosy, rizika a pohled odborníků

Hypermobilita – výhoda vašeho těla nebo handicap?

Pomalý a rychlý dopamin: Klíč k rovnováze štěstí a motivace

Thajské masáže – fenomén moderní relaxace
