5 méně tradičních náplní do výborného sendviče

5 méně tradičních náplní do výborného sendviče

Kváskové chleby, celozrnné rohlíky, jemné a nadýchané bochánky, semínkové placky – to vše jsou skvělé základny pro ty nejlepší sendviče s lahodnými náplněmi. Hodí se jako snídaně, svačina i večeře. Jsou rychle připravené, vydrží a můžete je s sebou vzít téměř kamkoliv. A navíc mohou být i zdravé. Zde je 5 méně tradičních náplní, které můžete zkombinovat s vaším oblíbeným pečivem.

Snadné, rychlé, chutné. A také zdravé samozřejmě. Hodí se pro jakoukoliv příležitost – máte je hotové během chvilky a můžete si je vychutnat kdykoliv během dne.

1. Grilovaný sýr halloumi
Pečivo rozkrojte a potřete extra panenským olivovým olejem. Poklaďte plátky grilovaného halloumi sýru a opepřete. Mlsouni mohou přidat rozmačkané avokádo dochucené solí a citrónovou šťávou.

2. Arašídovo-jahodový sen
Vemte arašídové máslo, které obsahuje pouze nepražené či pražené arašídy. Nic víc. Rozmačkejte čerstvé jahody a smíchejte je skořicí. Na pečivo namažte arašídové máslo a navrch dejte jahody se skořicí. Snídaně, nebo sladké potěšení k odpolední kávičce.

3. Tak trochu jiný cheeseburger
Kupte kvalitní mleté maso, připravte z něj karbanátky dochucené solí, česnekem a majoránkou. Opečte na sucho v troubě. Na plátek pečiva položte plátek tučného sýra. Na pánvi na troše oleje opečte na prudko směs papriky a cibulky. Vytvořte sendvič a vychutnejte si ho se zeleninovým salátkem jako oběd či výživnější večeři.

4. Krůtí pochoutka
Na trošce oleje osmahněte krůtí nudličky ochucené solí, pepřem a chilly papričkami. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou bílého jogurtu, česneku a koriandru. Směsí pomažte půlky vašeho pečiva, přidejte listy oblíbeného salátu a krůtí směs. Přiklapněte a vychutnejte!

5. Anglický styl
Vaše pečivo, vysoko% šunka, jedno celé vejce a jeden bílek k tomu + plátek oblíbeného sýra. Z vejce a bílku ukuchtěte jednoduchou omeletku a vložte do sendviče na lžíci pesta, obložte šunkou, sýrem a polníčkem.

 

Dobrou chuť !

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Komentáře

Také by Vás mohlo zajímat

Které sušenky jsou vhodné k snídani a kterým se naopak vyhýbat?

Které sušenky jsou vhodné k snídani a kterým se naopak vyhýbat?

Snídáte rádi sladká jídla? Přesto pamatujte, že snídaně by měla být především zdravá a vyvážená, řešit snídani koupí koblihy či baleného croissantu není ten nejlepší přístup. Zvolit můžete i sušenky, stačí...

Čtěte dál
Rozinky jsou zdravou pochoutkou, pozor si však dejte na přítomnost alergenu

Rozinky jsou zdravou pochoutkou, pozor si však dejte na přítomnost alergenu

Rozinky, nebo též hrozinky, jsou snad nejoblíbenějším sušeným ovocem. Podle původu a odrůdy hroznů, ze kterých jsou vyráběny, rozlišujeme...
Vyhněte se chemii v jídle a začněte jíst čistě. Čím se řídit?

Vyhněte se chemii v jídle a začněte jíst čistě. Čím se řídit?

Neustále porovnáváme, jaké potraviny jsou zdravé a jaké nezdravé. Škatulkujeme, třídíme a soudíme. Můžeme ale s určitostí říci, že...
Víte, jaký je rozdíl mezi vegetariánem a flexitariánem?

Víte, jaký je rozdíl mezi vegetariánem a flexitariánem?

Na konzumaci rostlinných plodin založený, polo-vegetariánský způsob stravování podporuje konzumaci kvalitního masa z ověřených zdrojů,...
Jak připravit chutné zdravé pokrmy z jáhel, pohanky a krup?

Jak připravit chutné zdravé pokrmy z jáhel, pohanky a krup?

Bílé pečivo a produkty z bílé mouky se postupně stávají výživovou hrozbou dnešní doby. Nadměrná konzumace představuje zdravotní riziko...
Jakou zeleninu jíst v zimě? Překvapivě je vhodná i ta mražená

Jakou zeleninu jíst v zimě? Překvapivě je vhodná i ta mražená

Neustále je nám zdůrazňováno, že musíme jíst každý den alespoň 3 porce zeleniny denně. Co ale v zimě? Je vhodné jíst syrovou zeleninu...
Víte, jak správně vybírat, skladovat a používat olivový olej?

Víte, jak správně vybírat, skladovat a používat olivový olej?

Stačí pár malých rad a tipů a každodenní vaření může získat zcela nový nádech. Přesně tak to je s olivovým olejem. Každá potravina...
Strava podle krevních skupin: Co je vhodné a nevhodné pro 0, A, B a AB?

Strava podle krevních skupin: Co je vhodné a nevhodné pro 0, A, B a AB?

Vyzkoušeli jste kdejakou dietu či výživový styl, nic nefunguje a vy jste stále bezradní? Vyzkoušejte stravu podle krevních skupin....
Citrusy v zimě: Jsou pro tělo opravdu tak prospěšné?

Citrusy v zimě: Jsou pro tělo opravdu tak prospěšné?

V zimě se potřebujeme zahřát. Logicky bychom tedy měli jíst potraviny, které zahřátí podpoří a jsou tzv. zahřívající. Citrusy mezi...
Lněný olej může být zázračně zdravý, ale i vysoce škodlivý. Na co si dávat pozor?

Lněný olej může být zázračně zdravý, ale i vysoce škodlivý. Na co si dávat pozor?

Len patří v našich končinách mezi tradiční plodiny. Velkou oblibu si našla lněná semínka a poslední roky se do popředí dostává i lněný...
Víte, co znamená slovo parboiled na krabicích s rýží?

Víte, co znamená slovo parboiled na krabicích s rýží?

Také jste se již několikrát zamysleli nad tím, co vlastně znamená, když je rýže parboiled? Je to nějaký druh nebo odrůda? Proč to některé...
Důvody proč zařadit sádlo do svého jídelníčku

Důvody proč zařadit sádlo do svého jídelníčku

Po několika letech mediální masáže informací, že tuky jsou špatné – a zejména ty živočišné – může být pro někoho těžké přijmout skutečnost,...
Držíte ketodietu? Tak nezapomeňte na tyto důležité živiny

Držíte ketodietu? Tak nezapomeňte na tyto důležité živiny

Strava, která vám umožní být v ketóze, může zapříčinit nedostatek některých důležitých živin. Stejně jako jiné režimy, které vyčleňují...
Hmyz je hitem zdravé výživy. Proč je stále více populární?

Hmyz je hitem zdravé výživy. Proč je stále více populární?

Podle statistik hmyz do pravidelného jídelníčku zařadily už bezmála 2 miliardy lidí. Je to cenný zdroj proteinů, etická a udržitelná...
Rostlinná mléka: Nejlepší jsou domácí, na sušená raději zapomeňte

Rostlinná mléka: Nejlepší jsou domácí, na sušená raději zapomeňte

V poslední době se zvyšuje množství lidí, kteří z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí pít kravské mléko. Hromadí se také pochybnosti...