Kváskové chleby, celozrnné rohlíky, jemné a nadýchané bochánky, semínkové placky – to vše jsou skvělé základny pro ty nejlepší sendviče s lahodnými náplněmi. Hodí se jako snídaně, svačina i večeře. Jsou rychle připravené, vydrží a můžete je s sebou vzít téměř kamkoliv. A navíc mohou být i zdravé. Zde je 5 méně tradičních náplní, které můžete zkombinovat s vaším oblíbeným pečivem.
Snadné, rychlé, chutné. A také zdravé samozřejmě. Hodí se pro jakoukoliv příležitost – máte je hotové během chvilky a můžete si je vychutnat kdykoliv během dne.
1. Grilovaný sýr halloumi
Pečivo rozkrojte a potřete extra panenským olivovým olejem. Poklaďte plátky grilovaného halloumi sýru a opepřete. Mlsouni mohou přidat rozmačkané avokádo dochucené solí a citrónovou šťávou.
2. Arašídovo-jahodový sen
Vemte arašídové máslo, které obsahuje pouze nepražené či pražené arašídy. Nic víc. Rozmačkejte čerstvé jahody a smíchejte je skořicí. Na pečivo namažte arašídové máslo a navrch dejte jahody se skořicí. Snídaně, nebo sladké potěšení k odpolední kávičce.
3. Tak trochu jiný cheeseburger
Kupte kvalitní mleté maso, připravte z něj karbanátky dochucené solí, česnekem a majoránkou. Opečte na sucho v troubě. Na plátek pečiva položte plátek tučného sýra. Na pánvi na troše oleje opečte na prudko směs papriky a cibulky. Vytvořte sendvič a vychutnejte si ho se zeleninovým salátkem jako oběd či výživnější večeři.
4. Krůtí pochoutka
Na trošce oleje osmahněte krůtí nudličky ochucené solí, pepřem a chilly papričkami. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou bílého jogurtu, česneku a koriandru. Směsí pomažte půlky vašeho pečiva, přidejte listy oblíbeného salátu a krůtí směs. Přiklapněte a vychutnejte!
5. Anglický styl
Vaše pečivo, vysoko% šunka, jedno celé vejce a jeden bílek k tomu + plátek oblíbeného sýra. Z vejce a bílku ukuchtěte jednoduchou omeletku a vložte do sendviče na lžíci pesta, obložte šunkou, sýrem a polníčkem.
Dobrou chuť !
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Leden jako měsíc rostlinné stravy – odlehčená strava přináší bonusy, ale i rizika
Veganství je poměrně třaskavé téma, na kterém se pravidelně objevují nemalé třenice mezi jeho zastánci a těmi, kdo si rádi dají dobrý steak. Existuje nespočet vtipů o veganech, diskutuje se v rámci environmentálních...
Čtěte dál
Dýňová semínka: Výborné pro imunitu, krásu i mužské zdraví

Krém z lískových oříšků: jak vybrat, aby byl chutný, ale i zdravý?

Výživa seniorů pro podporu vitality – jak se poprat se ztrátou svalové hmoty a změnou metabolismu?

Stravovací návyky – jak změnit roky zažitý jídelníček?

Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá

Těstovinové saláty – jak na chutné a zároveň vyvážené kombinace

Strava okolo tréninku: co jíst před tréninkem a co je naopak vhodné zařadit až po něm?

Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?

Potraviny, které přirozeně obsahují hodně bílkovin

Rostlinné mlsání – tipy na doma, do práce nebo na výlety

Cardio vs. silový trénink aneb co je při hubnutí účinnější – 3. díl
